Mevduat faizinde yeni rekor: 1 Milyon TL’nin getirisi fırladı

Türkiye’de Bankalar Arasındaki Faiz Rekabeti Yükseliyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizindeki artışın ardından, bankalar arasında likidite yönetimi belirleyici hale geldi. Bu durum, bankaları müşteri kazanımı ve fon toplamak için rekabete yönlendirirken, mevduat faizlerinde de yükseliş yaşandı.

Haftanın başında %50’lik faiz oranı yalnızca bir bankada görülürken, hafta sonuna gelindiğinde birden fazla banka standart olarak %52’ye kadar faiz oranlarını yükseltti.

HANGİ BANKA NE KADAR FAİZ SUNUYOR?

25 Nisan Cuma günü itibarıyla bankaların sunduğu yüksek faizli mevduat hesapları şu şekilde:

  • Anadolubank – Renkli Hesap: %52
  • TEB – Marifetli Hesap: %50
  • Alternatif Bank – VOV Hesap: %50
  • HSBC – Modern Hesap: %50
  • Denizbank – Kaptan Hesap: %49,50
  • Fibabanka – Kiraz Hesap: %49,00
  • Odeabank – Oksijen Hesap: %49,00

Yukarıdaki faiz oranları genellikle 32 günlük vadeli mevduatlar için geçerli olup, kampanya koşullarına ve müşteri segmentine göre farklılık gösterebilir.

250 BİN TL, 500 BİN TL VE 1 MİLYON TL İÇİN KAZANÇLAR

Yatırımcıların tercih ettiği mevduat hesapları her geçen gün daha da cazip hale geliyor. Bankaların faiz oranlarını arttırmasıyla birlikte, mevduat hesaplarındaki getiri de artıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz artışına ayak uyduran bankalar, mevduat faizlerini %52’ye kadar yükseltti.

EN YÜKSEK FAİZ ORANLARIYLA 32 GÜNLÜK VADEDE NET KAZANÇLAR

  • -250 Bin TL İçin Getiri: Vade: 32 gün, Net Kazanç: 9.688 TL
  • -500 Bin TL İçin Getiri: Vade: 32 gün, Net Kazanç: 19.375 TL
  • -1 Milyon TL İçin Getiri: Vade: 32 gün, Net Kazanç: 38.750 TL

Bu hesaplamalarda stopaj (vergi) kesintisi dikkate alınmış olup, bankalar faiz oranlarını brüt olarak sunsa da net getiri gerçek kazancı yansıtır.

UZMANLARDAN UYARILAR

Bankacılık uzmanları, yüksek faiz oranlarının genellikle kampanyalı ürünler kapsamında sunulduğunu belirtiyor. Yeni müşteriler veya belirli fonları getiren kişilere özel avantajlar sağlanabildiğini, bazı bankaların ise yüksek faizli hesaplar için belirli bir bakiyeyi vadesiz hesapta tutma şartı koyduğunu vurguluyor.

FAİZ ARTIŞINDAN NASIL YARARLANILIR?

TCMB’nin faiz artırımının ardından yükselen mevduat faizleri, TL birikimlerini değerlendirmek isteyenler için yeni fırsatlar sunuyor. Ancak yatırımcıların, faiz oranlarının yanı sıra kampanya koşullarını, stopaj oranlarını ve vadesiz hesap şartlarını dikkatlice incelemesi önem taşıyor.

Related Posts

Mehmet Şimşek: Yıl sonunda enflasyon, TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşecek

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisini değerlendiren Bakan Şimşeşk, enflasyonun yıl sonunda TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşeceği öngörüsünde bulundu. Şimşek, vatandaşın gelecek yıl için yüzde 59,3 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüsünü ise görmezden geldi. Buna göre aslında TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,98 seviyesinde.

Ne dolar ne altın: İşte rekor kıran yatırım aracı

Altına olan yoğun ilgi, Borsa İstanbul’da işlem gören altın sertifikalarını fiziki altının yüzde 21 üzerine taşıdı. Dijital erişim kolaylığı, vergi avantajı ve güvenli liman arayışı, yatırımcıyı bu enstrümana yöneltti.

Çiftçilere 6,7 milyar liralık destek ödemesi bugün yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 6 milyar 669 milyon 644 bin 111 lira destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

VİOP’ta endeks kontratı güne yükselişle başladı – 25 Nisan 2025

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, güne yüzde 0,3 yükselişle 10.460,00 puandan başladı.

Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? 24 Nisan 2025 Perşembe kilogram altın fiyatı…

Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar hangileri? İşte ayrıntılar…

Almanya’da hükümet 2025 büyüme beklentisini düşürdü

Almanya’da hükümet, bu yıl için daha önce yüzde 0,3 olarak açıklanan büyüme beklentisini ABD Başkanı Donald Trump’ın politikalarının ardından küresel ticari gerginliklerin etkisiyle yüzde 0’a düşürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir