ABD-Çin müzakereleri küresel ticaret için önemli bir fırsat olabilir

ABD ve Çin, Ticaret Gerilimini Azaltmak İçin İsviçre’de Görüşecek

ABD ve Çin, son dönemde artan ticaret gerilimini azaltmak için İsviçre’de üst düzey görüşmelere başlıyor. Nisan ayında ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin mallarına uyguladığı yüksek gümrük vergilerinin ardından gerçekleşecek olan bu görüşmeler, iki ülke arasındaki ilk resmi yüz yüze temas olacak.

Hazine Bakanı Scott Bessent ve Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer liderliğindeki ABD heyeti ile, Çin tarafını Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı He Lifeng temsil edecek.

Görüşmelerin odak noktası, uygulanan yüksek gümrük tarifelerinin azaltılması ve ticaret ilişkilerinin dengelenmesi olacak. ABD’nin somut ve adil öneriler sunması gerektiğine dikkat çeken Çin Dışişleri Bakanlığı, görüşmelerin ABD’nin talebiyle gerçekleşeceğini belirtti.

Analistler, dünyanın en büyük iki ekonomisi olan Çin ve ABD arasındaki bu görüşmelerin ticaret gerilimlerini hafifletebileceğini ve riskli varlıklara alımlar getirebileceğini belirtti.

“Trump’ın Tarife Politikası Küresel Büyümeyi Olumsuz Etkiliyor”

ABD Başkanı Trump’ın aldığı kararların küresel ticaret düzenine zarar verdiğini ifade eden uzmanlar, Çin ve ABD arasındaki gümrük savaşlarının ekonomik büyümeyi olumsuz etkilediğini belirtiyor.

Çin ekonomisinin büyüme rakamlarına değinen uzmanlar, Trump’ın uyguladığı tarifelerin Çin ekonomisine zarar verebileceğini dile getiriyor. Ancak, tarife savaşlarının kısa sürede sona ermesinin beklenmemesi gerektiği vurgulanıyor.

ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmeleri, küresel ekonomi açısından önemli bir adım olabilir. Her iki ülkenin çıkarlarını göz önünde bulundurarak, uzlaşmanın önemli olduğu belirtiliyor. Tarife savaşlarının sona ermesi ise uzun bir süreç gerektirebilir.

Related Posts

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Çin’e uygulanan gümrük vergileriyle ilgili Trump’tan yeni açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanı Scott Bessent ve heyetinin İsviçre’de Çinli yetkililerle yapacağı görüşme öncesinde bu ülkeye uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi teklif etti.

ÇAYKUR’un mevsimlik işçi alımı için başvurular başladı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (ÇAYKUR) 1500 mevsimlik işçi alımı için başvuruları başladı. Yetkililer, İŞKUR’un https://esube.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden kayıt yaptırılabileceğini, başvuruların 13 Mayıs Salı günü saat 23.59’a kadar süreceğini bildirdi.

Dev otomotiv şirketi Nissan 1,1 milyar dolarlık fabrika yatırımından vazgeçti!

Dev otomotiv şirketi Nissan 1,1 milyar dolarlık fabrika yatırımından vazgeçti!

Kruvaziyer turizmin rotası Kuşadası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 ayda limanlara uğrak yapan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artışla 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının ise yüzde 52,3 artışla 205 bin 758 yolcuya yükseldiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Kuşadası limanı 75 bin 499 yolcu ve 67 kruvaziyer gemi ile en fazla yolcu ve geminin uğrak yaptığı liman oldu.” dedi

Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, mart ayında otellerin doluluk oranı yüzde 26,79’a gerileyerek pandemi sonrası en düşük seviyeyi gördü. Geceleme sayısı da geçen yıla göre düşerken, ziyaretçilerin kalış süresi kısaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir