Gaziantep’te Bayram Alışverişi Yoğunlaştı

Gaziantep’te Ramazan Bayramı Alışverişleri Başladı

Gaziantep’te yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi alışverişlerini son güne bırakmak istemeyen vatandaşlar, tarihi çarşılarda yoğunluk oluşturdu.

Gaziantep’te tarihi ve turistik değerleriyle öne çıkan Almacı Pazarı’nda, Bakırcılar Çarşısı’nda ve Kültür Yolu üzerinde bulunan iş yerlerinde Ramazan Bayramı öncesi alışveriş hareketliliği başladı. Bayram alışverişlerini yapmak isteyenler, kentin geleneksel mekanları arasında yer alan tarihi çarşılarda yoğunluk oluşturdu. Tarihi çarşılarda kurulan tezgahlarda bayramlık şeker, lokum ve çikolatalar müşterilerin beğenisine sunulurken, kuruyemiş ve kahve satılan iş yerleri önünde de yoğunluk oluştu. Gaziler Caddesi ve çevresinde ise bayramlık kıyafet ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaya gelenler nedeniyle hareketlilik yaşanmaya başladı.

“Bayram yaklaştığı için vatandaş hazırlıklarına başlıyor”

Ramazan ayının son günlerinde bayram alışverişinden umutlu olduklarını söyleyen esnaflar, yoğunluk için hazırlıklı olduklarını belirtti. Bakırcılar Çarşısı esnaflarından Şeyma Erata, bayrama sayılı günler kala hareketliliğinin başladığını belirterek, “Gaziantep ünlü bir yer ve Gaziantep’in Bakırcılar Çarşısı’nda bayram yaklaştığı için herkes hazırlıklarına başlıyor. Bakır fincan ve şekerlikler ile Antep fıstıklı badem şekerimiz var. Alışveriş için vatandaşlar buraya gelir. Lokum ve şeker ile diğer ihtiyaçlar çarşımızdan karşılanır. Tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda hediyelik eşyalar, Almacı Pazarı’nda ise gıda ürünleri satılır. Gaziantep’imiz güzeldir ve herkesi Gaziantep’e bekleriz. Tarihi çarşılarımızda bayram öncesi bayağı yoğunluk olur” dedi.

“Alışveriş hareketliliğimiz başladı”

Bayram alışverişine çıkanların daha çok şeker, lokum ve çerez aldıklarını belirten tarihi Almacı Pazarı esnaflarından Fatih Özsefil de, “Ramazan Bayramı yaklaşıyor. On bir ayın sultanı Ramazan’ın ayının da sonuna yaklaşıyoruz, onun için de hüzünlüyüz. Bayrama az kaldığı için alışveriş hareketliliğimiz de başladı. Vatandaş genellikle kurabiyelik malzeme, şeker, pirinç unu, pastalık malzemeler alıyor. Yine misafirlere ikram edebilmek için Antep fıstığı, hurma, kayısı, cevizli sucuk ve muska alıyorlar” diye konuştu.

“Alışverişimizi son günlere bırakmamak lazım”

Ramazan Bayramı alışverişini son güne bırakmamak için alışverişe geldiğini belirten vatandaşlardan Abdullah İlgi ise, “Yaklaşan Ramazan Bayramı için hazırlıklarımızı tamamlamak üzere alışverişe çıktık. Gaziantep’te şehrimizin yöresel lezzetleri var. Bayramlarda yemiş olduğumuz kurabiyelerimiz, pasta ve yuvalamamız için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Alışverişimizi son günlere bırakmamak lazım. İnşallah bütün kardeşlerimize hayırlı, güzel ramazanlar ve bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu. – GAZİANTEP

Related Posts

Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? 24 Nisan 2025 Perşembe kilogram altın fiyatı…

Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar hangileri? İşte ayrıntılar…

Almanya’da hükümet 2025 büyüme beklentisini düşürdü

Almanya’da hükümet, bu yıl için daha önce yüzde 0,3 olarak açıklanan büyüme beklentisini ABD Başkanı Donald Trump’ın politikalarının ardından küresel ticari gerginliklerin etkisiyle yüzde 0’a düşürdü.

IEA Başkanı Birol’dan temiz enerji teknolojileri için uyarı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, temiz enerji teknolojilerinin üretiminde kullanılan kritik mineral tedarikine yönelik enerji güvenliği risklerinin oluştuğunu belirtti.

İstanbul’da her 10 evden 4’ü hala sigortasız!

Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından gözler yeniden deprem sigortalarına çevrildi. Yalova yüzde 83’lük oranla Marmara’da zirveye çıkarken, İstanbul’un sigortalılık oranı yüzde 62 ile Türkiye ortalamasını aştı. Ancak hala milyonlarca konut sigortasız durumda.

İletişim kesintileri tepki çekmişti: Bakan Uraloğlu GSM operatörleriyle görüşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, deprem sonrası iletişim aksaklıklarıyla eleştirilen GSM operatörleriyle bir araya gelecek. Toplantıda altyapı sorunları ve çözüm önerileri ele alınacak.

Türkiye Elektrik Üretim ve Tüketim Verileri Açıklandı

Türkiye’de dün günlük bazda 880 bin 398 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 885 bin 367 megavatsaat oldu. Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, saatlik bazda dün en yüksek elektrik tüketimi 42 bin 638 megavatsaatle 21.00’de, en düşük …