Kripto para piyasasını karıştırdı: Gizemli yatırımcı 14 yıl sonra ilk kez işlem yaptı

Kripto Piyasalarında Milyarlarca Dolarlık Transfer!

Kripto para piyasalarını uzun yıllardır hareketsiz kalan bir yatırımcının ‘transferi’ dikkatleri üzerine çekti. Bitcoin’in ilk yıllarında hareketsiz kalan cüzdanında, 14 yıl sonra ilk kez işlem yapıldığı ve gizemli yatırımcının kripto varlıklarının değerinin 18 bin dolardan 2.5 milyar dolara çıktığı belirtiliyor.

Yüzde 14 Milyon Değer Artışı!

Blok zinciri verilerine göre, aynı kişiye ait olduğu tahmin edilen üç farklı adresten toplam 23.377 BTC, geçtiğimiz perşembe ve cuma günleri yeni cüzdanlara transfer edildi. Bu transferler, Bitcoin’in 2011 yılında yalnızca 0,78 dolardan işlem gördüğü ve söz konusu cüzdanlardaki varlıkların toplam değerinin yaklaşık 18 bin dolar olduğu bir dönemde gerçekleşti.

Şu anda Bitcoin, 112 bin dolar seviyelerinde ve söz konusu varlıkların güncel değeri 2.5 milyar doları aşıyor. Bu da neredeyse yüzde 14 milyonluk bir değer artışı anlamına geliyor.

Satış Değil Adres Yükseltmesi!

Blok zincirinin şeffaf yapısına rağmen, transferi yapan kişinin ya da kuruluşun kimliği belirlenemiyor. Blockchain analiz şirketi Arkham, transferlerin asıl amacının “adres yükseltmesi” olduğunu ve satışa yönelik bir işaret olmadığını açıkladı.

NTV’nin haberine göre, uzmanlar, hareketsiz hesapların tekrar aktif hale gelmesini, “Bitcoin’de güç dengesinin değiştiği” şeklinde yorumluyor. Bu süreç, özellikle kurumsal yatırımcıların kripto paralara olan ilgisinin arttığı bir döneme denk geliyor. “Balina” adı verilen erken dönem yatırımcılar, rekor seviyelere ulaşan fiyatlardan kar sağlamak amacıyla bazı varlıklarını elden çıkarırken; aynı anda geleneksel yatırım fonları ve büyük finans kuruluşları da Bitcoin’i portföylerine eklemeye başladı.

18 Ayda Üç Kat Artış!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), 2024 yılında spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) onay vermesinin, Bitcoin’in fiyatının son 18 ayda yaklaşık üç kat artmasında belirleyici bir rol oynadığı belirtiliyor.

Related Posts

Boğaz’da lüks devlerine yıkım kararı: Bebek Otel, Baylan Pastanesi, Mandarin Otel…

Anıtlar Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü dikkart çeken bir tespit sonucu, İstanbul Boğazı’nda yer alan bazı yapıların yıkımı kararlaştırıldı. Müdürlük, özellikle Bebek – Arnavutköy hattında yaptığı incelemede kaçak tadilat, eklenti ve yapılaşma …

ING araştırdı, birikimi nereye koyduklarını buldu!

2011 yılından bu yana “Türkiye Tasarruf Eğilimleri Araştırması”nı yapan ING Türkiye yeni bir araştırmayı tamamladı. Araştırma ile finansal sağlığa katkı sunmayı hedefleyen İNG, NielsenIQ iş birliğiyle yenilediği araştırmanın 2025 yılı birinci çeyrek …

Tavuk burger fiyatları 9 yılda katlandı: Asgari ücret artışa yetişemedi

Ünlü restoran zincirinin tavuk burger menüsü dikkat çeken fiyat değişimiyle gündeme geldi. Asgari ücret karşısındaki alım gücündeki düşüş ise çarpıcı boyutlara ulaştı.

‘Deprem bölgesindeki konutlar yıl sonuna kadar teslim edilecek’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yılmaz, deprem bölgesinde 82 bin 980 bağımsız bölümün inşasına devam ettiklerini, bölgede 26 bin konutu kullanıcılarına teslim ettiklerini, kalan konutları yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …

Türkiye’nin dev markası iflasa sürükleniyor! 50 ülkeye ihracat yapıyor

1995 yılında Eskişehir’de kurulan ve 50’den fazla ülkeye ihracat yaparak ürünlerini pazarlayan Türkiye’nin dev markası Peyman, ekonomik krizin etkilerinden kurtulamayarak iflas riskiyle karşı karşıya kaldı. 50 bin m2’lik arsasında 31 bin …