TÜİK yüzde 37 dedi vatandaş isyan etti: Gerçek enflasyon yüzde 150

TÜİK’nin Açıkladığı Enflasyon Oranı ile Vatandaşların İddiası Arasındaki Uçurum

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı enflasyonunu yüzde 37,86 olarak duyurdu. Ancak, sokaktaki vatandaşlar arasında hissedilen enflasyonun yüzde 100’ün üzerinde olduğu iddiaları yaygınlaşıyor. Nuray Alkaya, enflasyonun gerçekte yüzde 150 olduğunu vurgulayarak, “Çayın yanına bir bisküvi dahi alamıyoruz. Artık 1 liraya aldığımız ürünleri satın alamaz olduk” şeklinde sitem etti.

Vatandaşların Görüşleri ve İddiaları

ANKA Haber Ajansı’na konuşan vatandaşlar ve esnaf, TÜİK’in açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, enflasyonun hissedilenin çok üzerinde olduğunu belirtiyor. Alışveriş yaparken fiyatların gün aşırı değişmesinden ve etiketlerin sürekli güncellenmesinden şikayet eden vatandaşlar, ekonomik zorluk yaşadıklarını dile getiriyor.

Dilek Çavuşoğlu:

“TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor. Gerçek enflasyon oranı yüzde 150-200 civarında. TÜİK’in verileri inandırıcı değil. Türk halkı o kadar saf ve aptal değil. Enflasyonun bu kadar yüksek olması bizi zor durumda bırakıyor. Market alışverişinde fiyat etiketleri sürekli değişiyor. Bu durum artık sürdürülemez hale geldi.”

Nuray Alkaya:

“Enflasyon yüzde 37 olarak açıklandı ancak hissettiğimiz enflasyon yüzde 150’yi geçiyor. Gittikçe artan fiyatlar bizleri zor durumda bırakıyor. Pazar alışverişlerinde 1 lirayla alınan ürünleri artık satın alamaz hale geldik. Bu durumun bir an önce değişmesi gerekiyor.”

Diğer Vatandaşların İddiaları

Orhan Orakçı:

“Kira fiyatları uçmuş durumda. 17 bin lira gibi çılgın rakamlar isteniyor. Ekonomimiz kötü durumda, hissedilen enflasyon oldukça yüksek. Sürekli artan maliyetlerle karşı karşıyayız.”

Ahmet Palandöken:

“Enflasyon hesaplanmıyor, sadece uygulanıyor. Gerçek enflasyon oranı hissedilenden çok daha yüksek. Dolar, mazot ve elektrik fiyatları sürekli artış gösteriyor. Market alışverişlerinde fiyatları sürekli değişen bir gerçek hal aldı.”

Emre Yılmaz:

“Hissedilen enflasyon gerçekten çok yüksek. Günlük alışverişlerimizde sürekli zamlı fiyatlarla karşılaşıyoruz. Giderlerimiz yüzde 45 civarında arttı. Artan maliyetler bizi zorluyor.”

Aziz Numani:

“TÜİK rakamları ile gerçek hayattaki durum birbirinden farklı. Kullandığımız temel ürünlerdeki fiyat artışları endeksleri aşıyor. Önümüzdeki aylarda durumun daha da kötüleşeceği aşikar.”.

Related Posts

Türkiye ile İngiltere arasında yeni dönem: Serbest Ticaret Anlaşması güncelleniyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-İngiltere İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin giderek güçlendiğini belirterek “Modernize edilmiş serbest ticaret anlaşmasını yakında imzalamaya hazırız” dedi. Bolat, İngiltere’nin Türkiye’nin üçüncü büyük ihracat pazarı olduğunu söyledi.

THY, Lahor ve İslamabad seferlerini iptal etti

Hindistan ve Pakistan arasında yaşanan gerilim uçuş güvenliğinde yaşanan olumsuzluk nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) bugün yapmayı planladığı Lahor ve İslamabad seferlerini karşılıklı olarak iptal etti.

TOBB’un nisanda onayladığı sanayi kapasite raporu sayısı arttı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından nisanda onaylanan sanayi kapasite raporu sayısı, yıllık bazda yüzde 11,7 artarak 4 bin 52’ye yükseldi.

Dolar ve Euro ne kadar oldu? (7 Mayıs 2025)

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 38,6430’dan, Euro ise 43,9650’den işlem görüyor.

Enerji tasarrufu nedeniyle devlet daireleri tatil edildi

İran’ın güneyinde yer alan Kirman eyaletinde enerji tasarrufu sağlamak amacıyla devlet daireleri perşembe günü tatil edildi.

Bakan Bolat: e-Ticaret hacmi 3 trilyon 162 milyon liraya ulaştı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “2024 yılı itibariyle e-ticaret hacmi, bir önceki yıla göre yüzde 61,7’lik bir artışla 3 trilyon 162 milyon liraya ulaştı. Perakende e-ticaret ise 2023 yılına göre yüzde 63,7 artışla 1 trilyon 619 milyar liraya yükseldi. Genel ticaret içinde e-ticaretin payı yüzde 19” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir